Ten przepis dostałam od znajomej i bardzo się ucieszyłam, że jest w nim masło orzechowe, bo od jakiegoś czasu zalegało mi w szafce.
Składniki:
1.1,5 szklanki mąki
2.szklanka cukru
3.2 tabliczki gorzkiej czekolady
4. masło orzechowe-szklanka
5.2 jajka
6.60 g. masła
7.łyzeczka sody oczyszczonej
8.łyzeczka cukru waniliowego
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Dodać mąkę, sodę, masło orzechowe i na koniec startą czekoladę. Można włożyć ciasto na jakieś 20 minut do lodówki. Rozwałkować ciasto i wykrywać ciasteczka. Kłaść na blachę zachowując odległości. Piec w 180 stopniach (jeśli z termoobiegiem 160) około 12-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz