W programach kulinarnych często pojawia się taki składnik jak fenkuł - inaczej koper włoski (i pachnie podobnie jak koperek). Postanowiłam więc go wypróbować i zrobić z niego jeden z głównych składników sałatki, chociaż właściwie na zdjęciu go nie widać (skrył się pod resztą składników).
Składniki:
- połowa niedużego fenkuła
- dowolne sałaty (ja miałam roszponkę i jeszcze sałatę batawską zieloną)
- jajka ugotowane na twardo lub półmiękko (jak lubicie)
- kukurydza słodka (powiedzmy pół puszki)
- kilka jajek ugotowanych na twardo lub półmiękko (jak lubicie)
- kawałek sera pleśniowego
- domowy sos czosnkowy lub ziołowo-śmietanowy
- kilka pomidorków koktajlowych
- domowe grzanki
- odrobina przyprawy ,,do sałatek", ewentualnie pieprz i sól
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz