Składniki:
- 1 kg selera naciowego
- 2 duże cebule
- kostka margaryny
- 4 ząbki czosnku
- szklanka bułki tartej
- 6 jajek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ja poszatkowałam drobno w robocie kuchennym). Wlać szklankę wody, dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez godzinę, a następnie wystudzić. Ja po wystudzeniu zmiksowałam masę blenderem na papkę. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wyrobić. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć masę i piec 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz