niedziela, 6 października 2013

Łosoś pod serowo-musztardową pierzynką

Mam słabość do tej ryby więc wybaczcie, że znowu łosoś:). Ale to chyba jedna z najbardziej dostępnych u nas ryb. Jej cena także nie jest odstraszająca szczególnie jak trafi się jakaś promocja:).
Pomyślałam, że warto połączyć kilka pysznych składników żeby zrobić na nim pyszną skorupkę.

Łosoś pod serowo-musztardową pierzynką

Składniki:

  1. łosoś (około 200 g.
  2. około łyżki musztardy (ja dałam sarepską)
  3. odrobina startego sera cheddar
  4. odrobina serka kremowego
  5. odrobina oliwy
  6. sól, pieprz, tymianek, estragon, pietruszka

Przygotowanie:

Rybę natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem, estragonem, pietruszką i oliwą. Wymieszać serek kremowy z musztardą i rozsmarować na wierzchu ryby. Zetrzeć na to cheddar. Piec pod przykryciem w około 180 stopniach przez mniej więcej 8 minut. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i piec jeszcze kilka minut aż serowo-musztardowa skorupka się zarumieni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz