Pomyślałam, że warto połączyć kilka pysznych składników żeby zrobić na nim pyszną skorupkę.
Łosoś pod serowo-musztardową pierzynką
Składniki:
- łosoś (około 200 g.
- około łyżki musztardy (ja dałam sarepską)
- odrobina startego sera cheddar
- odrobina serka kremowego
- odrobina oliwy
- sól, pieprz, tymianek, estragon, pietruszka
Przygotowanie:
Rybę natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem, estragonem, pietruszką i oliwą. Wymieszać serek kremowy z musztardą i rozsmarować na wierzchu ryby. Zetrzeć na to cheddar. Piec pod przykryciem w około 180 stopniach przez mniej więcej 8 minut. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i piec jeszcze kilka minut aż serowo-musztardowa skorupka się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz