Ja ostatnio zrobiłam sobie sałatkę z tego co zostało mi w lodówce czyli ze zrobionych dzień wcześniej kotlecików z bakłażana i pieczeni z piersi indyka.
Składniki:
- sałata batawska zielona (ma fajny, orzechowy posmak)
- roszponka
- ser cheddar (około 50 -100 g)
- domowe grzanki (ja zrobiłam paprykowe)
- kilka obranych ze skórki pomidorów
- kilka kotlecików z bakłażana lub surowy bakłażan
- pieczeń z indyka pokrojona w kostkę
- odrobina masła
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz grzanek, sera, indyka i bakłażanów wymieszać. Bakłażana pogrzać na patelni z rozgrzanym masłem lub jeśli jest surowy pokroić na plastry i usmażyć na patelni grillowej. Indyka podgrzać w odrobinie sosu pieczeniowego, ser wyłożyć razem z bakłażanem na patelnię (dosłownie na chwilę). Do sałatki dodać ciepłe składniki. Polać wszystko sosem vinegret. Na końcu dodać grzanki.
Podawać natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz