niedziela, 6 października 2013

Pyszna sałatka na ciepło

Kiedy robi się zimno warto zrobić sobie wspaniałą sałatkę na ciepło.
Ja ostatnio zrobiłam sobie sałatkę z tego co zostało mi w lodówce czyli ze zrobionych dzień wcześniej kotlecików z bakłażana i pieczeni z piersi indyka.

Składniki:

  1. sałata batawska zielona (ma fajny, orzechowy posmak)
  2. roszponka
  3. ser cheddar (około 50 -100 g)
  4. domowe grzanki (ja zrobiłam paprykowe)
  5. kilka obranych ze skórki pomidorów
  6. kilka kotlecików z bakłażana lub surowy bakłażan
  7. pieczeń z indyka pokrojona w kostkę
  8. odrobina masła

Przygotowanie:

Wszystkie składniki oprócz grzanek, sera, indyka i bakłażanów wymieszać. Bakłażana pogrzać na patelni z rozgrzanym masłem lub jeśli jest surowy pokroić na plastry i usmażyć na patelni grillowej. Indyka podgrzać w odrobinie sosu pieczeniowego, ser wyłożyć razem z bakłażanem na patelnię (dosłownie na chwilę). Do sałatki dodać ciepłe składniki. Polać wszystko sosem vinegret. Na końcu dodać grzanki.
Podawać natychmiast.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz